Skincare: Wat gebeurt er als je een maand collageen inneemt?

Credits: Canva.com

Er eeuwig jong uit blijven zien zou gemakkelijk en ook heel handig zijn. Want liefhebbers van rimpels zijn we niet echt, laat staan de verslapte huid die met het ouder worden gepaard gaat. Maar gelukkig zijn er oplossingen, zoals het nemen van Collageen. Redactrice Cindy begon met haar nieuwe Collageen kuur en deelt haar eerste resultaten na een maand. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Goede huid,
Goede humeur,
Goede dag.

Waarom Collageen gebruiken?

Het is allereerst belangrijk om te begrijpen wat collageen net is, en waarom je het nodig hebt. Zo kan jij doelgericht gaan zoeken naar de juiste Skincare producten die je het gewenste resultaat geven.

Collageen is een natuurlijk eiwit dat al in het lichaam aanwezig is. Dit eiwit geeft structuur en elasticiteit aan je haar en nagels. Maar wist je dat ook je botten, spieren en gewrichten dit collageen nodig hebben? Hoe ouder je wordt, hoe minder stevig en elastisch je huid wordt. Dus als dit afneemt, krijg je dat “ouder” uitziende uiterlijk. En je verliest het snel! Vanaf eind twintig verlies je maar liefst 1% collageen per jaar. Dat is best veel. Geef je collageen-productie dus tijdig een boost en dat doe je met de volgende kuur.

Red Carpet Collageen Kuur

Er zijn verschillende collageenkuren op de markt, maar degene die ik vandaag aanbeveel is de Red Carpet kuur van Collagen Lift. Een Frans schoonheidsmerk met drinkbaar collageen waarvan klinisch bewezen is dat het tot 50% van je rimpels helpt verminderen.

Waarom kies ik voor Red Carpet? Deze kuur is een collageensupplement dat specifiek rimpels en huidverslapping aanpakt. Dankzij één ampul of dosis per dag wordt de huid gladder, strakker en jonger. Het verbetert ook het bindweefsel, en dus cellulitis. Win, win, win!

En het is heel gemakkelijk te gebruiken! Drink elke dag bij het opstaan een ampul 30 minuten voor het ontbijt. En maak je geen zorgen, het smaakt naar framboos! Je herhaalt dit gedurende minstens 30 dagen, idealiter 2 maanden. Net omdat het zo makkelijk te gebruiken is, is het ook beter om mijn huidverzorgingsroutine om vol te houden. Ik hoef niet na te denken over 101 verschillende producten of manieren van aanbrengen. Alles zit in dezelfde ampul. Dus ja, ik ben een fan!

Collageen en hydratatie

Ken je dat trekkerige gevoel van de huid? Het droog uitzien ervan en de oneffenheden? Voornamelijk na een zon-vakantie of enkele uren op het vliegtuig heb ik er persoonlijk veel last van. En de schoonheidsspecialiste herhaalde het elke keer: “Cindy, je hydrateert je huid veel te weinig!”. Na vele maskertjes, genoeg water drinken en andere producten vond ik nog steeds niet wat nodig was om het voldoende te hydrateren. Tot ik mijn kuur startte. Ongelofelijk!

Want alleen al het collageen supplement innemen helpt voor een betere vochtopname in de huid. Maar door de combinatie met het Hyalu’Plump serum, geef ik mijn huid een intensere hydratatie die zorgt voor een vollere, stevigere jeugdige uitstraling.

Hyalu’Plump is een sterk geconcentreerd serum met 7% hyaluronzuur. Dit dus een perfecte boost voor mijn huid! En zeker nu ik zo veel dagen per jaar doorbreng in tropische gebieden: mijn huid heeft deze extra hydratatie en liefde echt nodig. Bye-bye trekkerige huid!

Dit serum breng je elke ochtend aan na inname van je ampul en vlak voor het slapen gaan.

Wat zijn de resultaten na één maand?

Allereerst waarschuw ik je: je moet geduld hebben met deze kuur. Want beginnen met het ondersteunen en stimuleren van je huidige collageen gebeurt niet in 1 dag. En ik kan je vertellen, geduld hebben is niet mijn sterkste eigenschap. Maar na de eerste drie tot vier weken zie je al de eerste resultaten en die maken het wachten helemaal waard!

Welke verschillen merk ik vooral? Ten eerste is de hydratatie van mijn huid enorm verbeterd. Ik heb veel minder last van jeuk door het trekken. Voornamelijk als ik lang in de airco heb gezeten. En bij puistjes gaat de genezing sneller. Ik merk ook dat ik minder haaruitval heb, mijn huid is zachter, minder oneffen en als ik mijn partner mag geloven: de huid ziet er strakker uit!

Momenteel dus alleen maar goed nieuws en ik kan niet wachten om de resultaten te zien na twee maanden gebruik. In tussentijd deel ik met jullie alvast een voor en na foto. Zo kan je zelf het verschil zien!

Wil je je eigen kuur starten?

Heb je behoefte aan een strakkere, stevigere en jonger ogende uitstraling? Of wil je, net als ik, tijdig beginnen met het ondersteunen van je eigen collageen? Begin dan alvast met je eigen collageen kuur.

Er zijn drie verschillende kuren:

Red Carpet: die ik momenteel neem voor huidverslapping en rimpels

Luminous Gold: gaat huidveroudering tegen en helpt je huid herstellen van zonschade

Men Collageen: een collageen supplement speciaal ontwikkeld voor mannen. Want ook zij willen hun rimpels aanpakken!

Je kiest dus eerst de behandeling die het beste bij je past, eventueel met een bijbehorend serum. Dit kan via Skincareboulevard.be . Vervolgens kun je bij het afrekenen de code “CINDY10” gebruiken waarmee je 10% korting krijgt op je hele bestelling, ook op producten die niet van Collagen Lift zijn. Dus laat je gaan en haal je favoriete huidverzorgingsproducten in huis!


We zijn heel erg benieuwd om te ontdekken wat jouw skincare routines zijn en of je hierbij ook extra collageen inneemt? Deel het met ons in de comments en blijf jezelf inspireren op vlak van beauty dankzij onze rubriek. Veel leesplezier!

Dit artikel werd geschreven door Cindy Van Dyck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen