Hoe overleef je een dag zonder make up

Credits: Canva.com

Elk jaar op 26 april vieren we No Make Up day en voor veel vrouwen is dat een gevreesde dag, want zij dragen dagelijks makeup. Toch kan een dag zonder makeup goed voor jou zijn. Maar hoe overleef je een dag zonder makeup? Wij geven je alvast enkele tips. 

Ze zeggen weleens echte schoonheid zit vanbinnen én vandaag op “No Make Up Day” wordt dat wel heel letterlijk genomen. Want wereldwijd gaan vrouwen de challenge aan om een ganse dag geen make up te dragen. Voor hen is dit wellciht de spannendste dag van het jaar aangezien ze amper de deur uitgaan zonder iets of wat makeup te dragen. Toch willen we ook jou vandaag motiveren om dat wel te doen. Hier enkele tips om zelfverzekerd de deur uit te gaan zonder makeup.

Zorg voor een goede skincare

Een gezonde huid, die straalt zet vast een zeker al de juiste toon voor een goede dag. Kies daarom voor een goede verzorging in de ochtend. Begin met een goede reiniging én breng nadien een hydraterende crème aan. Scrub je lippen met een tandenborstel of een lippenscrub zodat je lippen fris zijn en vol leven zitten. Vergeet ook vandaag jouw SPF niet! 

Zorg voor dat je haar goed ligt

Hoe beter je haar ligt, hoe meer je gaat stralen. Neem vandaag dus extra de tijd om je haar goed te borstelen en kies voor een haarstijl die je natuurlijke gezicht extra in de verf zet.

Zorg voor een glimlach op je gezicht

Als jij vandaag de deur uitgaat met een postivieve attitude en een glimlach, dan is er wellicht niets dat jou tegenhoudt. Vergeet niet dat de mindset die je hebt in de ochtend de ganse dag met je meedraagt. Neem een zelfverzekerde houding aan en straal het uit! Een glimlach maakt iedereen mooier! 

Wat gebeurd er als je een maand geen makeup draagt? 

Op zich gebeurd er heel weinig wat betreft andere mensen. Niemand gaat je aanspreken op het niet dragen van makeup. Vaak hebben we zelf een heleboel onzekerheden die we met makeup proberen te verbergen. Het geeft zelfvertrouwen omdat je kan kiezen hoe je eruit ziet.

Maar wist je trouwens dat er wel degelijk fysieke positieve gevolgen zijn aan het niet dragen van makeup voor een lange tijd? Wimpers gaan opnieuw een stuk sneller groeien, je huidbalans gaat zich herstellen, enzovoort.

We kunnen een periode zonder makeup dus alleen maar toejuichen. Al hebben we ook helemaal geen probleem als jij liever geschminkt de deur uit gaat. Wat belangrijk is, is hoe jij je voelt. Zolang je maar weet dat je ook zonder makeup kan! 


We zijn uiteraard ontzettend benieuwd of jij vandaag het huis uit bent gegaan zonder makeup. Deel alvast jouw make up vrij avontuur met ons via #BlogzineNoMakeup en @blogzine.be

Dit artikel werd geschreven door Angelo Vero

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen