De voordelen van het gebruik van essentiële oliën in jouw huidverzorgingsroutine

Credits: Canva.com

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om de gezondheid en het uiterlijk van je huid te verbeteren, zijn essentiële oliën misschien precies wat je nodig hebt. We zetten vandaag alvast vier essentiële oliën in de schijnwerpers die bijzonder heilzaam zijn voor de huid.

Etherische oliën zijn als een tuin van huidverzorging.

Etherische oliën worden al eeuwenlang gebruikt ter ondersteuning van verschillende gezondheids- en welzijnsdoelen, waaronder huidverzorging. Deze krachtige plantenextracten staan bekend om hun therapeutische eigenschappen en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om de gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren.

1. Lavendel

Lavendel essentiële olie is een van de meest populaire en veelzijdige essentiële oliën, en dat is niet voor niets. Deze geurige olie heeft een kalmerend en verzachtend effect op lichaam en geest, waardoor het een uitstekende keuze is voor stressverlichting. Maar het is ook een krachtpatser als het gaat om de gezondheid van de huid. Essentiële lavendelolie heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, waardoor het een effectieve behandeling is voor acne, eczeem en andere inflammatoire huidaandoeningen. Het helpt ook om de natuurlijke oliën van de huid in balans te brengen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel droge als vette huidtypes.

Om lavendel essentiële olie in jouw huidverzorgingsroutine te gebruiken, voeg je een paar druppels toe aan jouw favoriete olie, zoals jojoba- of zoete amandelolie, en breng je dit aan op jouw gezicht en hals. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan jouw badwater voor een ontspannend en huidverzorgend bad.

Foto: Biofore.be

2. Tea Tree

Tea tree essentiële olie is een andere populaire keuze voor huidverzorging, vooral voor zij die worstelen met een acnegevoelige huid. Deze krachtige olie heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een effectieve behandeling is voor acne en andere huidinfecties. Ze helpt ook de olieproductie onder controle te houden, wat toekomstige puistjes kan helpen voorkomen.

Om tea tree essentiële olie in jouw huidverzorgingsroutine te gebruiken, voeg je een paar druppels toe aan een draagolie en breng je dit aan op jouw gezicht als spot treatment of op de hele huid als je een vette huid hebt. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan je gezichtsreiniger of toner voor een extra acne-bestrijding.

Foto: Biofore.be

3. Geranium

Geranium etherische olie is een veelzijdige olie die de huid vele voordelen biedt. Het heeft ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen, waardoor het effectief is bij de behandeling van huidaandoeningen zoals acne en eczeem. Geraniumolie helpt ook om de natuurlijke oliën van de huid in balans te brengen, waardoor het een goede keuze is voor alle huidtypes. Bovendien heeft het een bloemige en opbeurende geur die je stemming kan verbeteren en stress kan verminderen.

Om geranium essentiële olie in uw huidverzorgingsroutine te gebruiken, voeg je een paar druppels toe aan jouw gezichtsreiniger, toner of vochtinbrengende crème en breng je dit aan op jouw gezicht en hals. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan een draagolie en het gebruiken als massageolie voor een ontspannende en huidverzorgende ervaring.

Foto: Biofore.be

4. Rozen

Essentiële rozenolie is een luxueuze en geurige olie die vaak wordt gebruikt in hoogwaardige huidverzorgingsproducten. Deze olie heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, waardoor het een effectieve behandeling is voor de acnegevoelige en gevoelige huid. Ze heeft ook adstringerende eigenschappen, wat betekent dat ze helpt de huid strakker en strakker te maken, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.

Om essentiële olie van roos te gebruiken in jouw huidverzorgingsroutine, voeg je een paar druppels toe aan jouw gezichtstoner of vochtinbrengende crème en breng je het aan op jouw gezicht en hals. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan jouw badwater voor een luxe en huidverzorgend bad.

Foto: Biofore.be


Het gebruiken van essentiële oliën in je huidverzorgingsroutine is dus een krachtige en gemakkelijke manier om de gezondheid en het uiterlijk van je huid te verbeteren. Wil je nog meer tips voor een gezonde huid? Lees dan al onze artikels van april over natuurlijke skincare. 

Dit artikel werd geschreven door Angelo Vero

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen