De perfecte mini skincareroutine voor de gevoelige mannenhuid

Credits: Canva.com

April draait rond huidverzorging op Blogzine.be én ook onze editor Angelo deelt graag zijn geheimen met jou. Benieuwd welke skincare producten in zijn dagelijkse routine zitten?

We kunnen onze huid maar één keer beschermen,

daarom doen we het maar beter vroeger dan later!

Ik zal het hier meteen maar toegeven; ik ben slecht in consistent huidcrèmes smeren en ‘step by step’ routines volgen. Daarom kies ik bewust voor enkele producten die mij (direct) gunstig resultaat geven en een routine die ik echt haalbaar vind. Daarnaast heb ik een zeer gevoelige huid én vind ik om het even wat smeren niet aangenaam. De meeste producten geven mij totaal niet het gewenste effect. Gelukkig heb ik sinds enkele jaren enkele producten gevonden waarvan ik echt fan ben. Want ik vind mijn huid beschermen wel echt belangrijk, alleen wil ik er niet elke dag uren vroeger voor hoeven op te staan. 

In mijn mini huidverzorgingsroutine zitten alvast deze producten:

Excel Therapy O2 Comfort & Youthfulness Cleansing Milk

Sinds jaren heb ik de gezonde gewoonte aangeleerd om mijn huid voldoende schoon te maken na het sporten of wanneer ik veel aan het zweten ben geweest doorheen de dag. Dat zorgt ervoor dat ik veel minder acne of huidonzuiverheden krijg. Ik kies voor het schoonmaken voor een romige anti-agingreinigingsmelk die niet alleen reinigt, maar ook herstelt en verjongt. Deze reinigingsmelk bevat:

– Life Cytoxygen, een ingekapselde zuurstof die werkt vanaf het huidoppervlak tot in de diepste lagen. Zo worden de zuurstofniveaus van de huid aangevuld en kan de huid weer ademen.

– Melkproteïne met helende, verzachtende en voedende eigenschappen. Deze houdt het hydratatieniveau van de huid op peil.

Excel Therapy O2 Pollution Defense Emulsion

Als je net zoals ik voortdurend achter een computer scherm werkt of vaak in buitenlucht werkt onder de zon, dan kan ik je de Excel Therapy crème aanbevelen. Deze hydraterende emulsie beschermt tegen de vier belangrijkste soorten vervuiling en verhoogt het zuurstofgehalte van de huid om de eerste tekenen van veroudering te voorkomen en de teint te verhelderen.

– Beschermt tegen kunstmatig blauw licht van elektronische schermen

– Voorkomt en herstelt schade veroorzaakt door lucht-, UV- en huishoudelijke vervuiling

– Ontgift de huidcellen

– Verbetert de helderheid van de huid

– Voorkomt vroege lijntjes en rimpels

Excel Therapy O2 UV Urban Shield SPF50 UVA+++

Elke dag in de zon én je huid lijdt eronder, dat weten we ondertussen allemaal. Daarom draag ik elke dag de UV Urban Shield SPF50 UVA+++ bovenop mijn dagcrème. Deze crème is de ideale bescherming, zowel in de zomer als in de winter, want de schadelijke UVA-stralen zijn er het hele jaar door en dringen door tot diep in de huid. Beter voorkomen dan genezen dus!

Goede gewoontes 

Tip: Je bent wat je eet en drinkt. Vaak vergeten we dat hoe we eruit zien van buitenaf vaak een weerspiegeling is van wat we binnenin toelaten. Zelf kies ik bewust om bepaalde zaken minder of niet te eten en drinken. Ik ben bijvoorbeeld geen fan van toegevoegde suikers en zal amper suiker gebruiken tenzij het nodig is.

Daarnaast hou ik er enorm van om thee toe te voegen aan mijn dagelijkse skincare routine. Vooral groene thee heeft tal van voordelen, waaronder een krachtige antioxidatieve werking waardoor het kan helpen bij de preventie van ziektes en tegen beschadiging van huidcellen. Groene thee versterkt dus je immuunsysteem en zorgt voor een gezondere huid. Het vermindert  trouwens ook je stressniveau. Dus een kopje groene thee geeft je energie, ontspanning en weerstand. 


Alle vermelde producten vind je terug op de webshop van Elysian Beauty & Care. Nog meer inspiratie en tips nodig? Kom dan zeker de ganse maand April terug kijken op blogzine.be tijdens onze skincare maand.

Dit artikel werd geschreven door Angelo Vero

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen