Beauty: 5 onmisbare Make-up en Skincare tools

Credits: Canva.com

Aan beautymerken hebben we zeker geen gebrek op de Belgische markt. En ter gelegenheid van onze Huidverzorgingsmaand willen we vandaag belichten welke beauty tools onmisbaar zijn in je badkamer of reistas, om de perfecte huidverzorgingsroutine uit te voeren.

Get glowing, the world needs your magic!

ELIN Cosmetics: Vegan Make-Up Borstels

De bekende Belgische visagiste en beauty journaliste Sabine Peeters richtte in november 2021 haar eigen lijn “ELIN Cosmetics” op. Dit beauty merk is gespecialiseerd in veganistische make-up kwasten, waarbij rekening wordt gehouden met de vorm, vezels en grootte van de kwast.

En wij zijn helemaal fan! De lijn bestaat in totaal uit 8 kwasten, waarvan vier voor het gezicht en vier voor de ogen. Je kunt er voor kiezen om ze los aan je make-up collectie toe te voegen, of ze per set (voor je ogen of gezicht) te kopen. Ben je helemaal van? Kies dan voor de full set die bestaat uit de volledige collectie!

Credits: Elin Cosmetics

Konjac Spons voor een gecombineerde huid

Het Belgische Skincare merk “Skincare Boulevard” is gespecialiseerd in anti-aging, anti-acne en instant glow. Naast een selectie van de beste beautyproducten vind je er ook een assortiment beauty tools, zoals de Konjac spons. Deze is puur gemaakt van de konjacwortel.

Deze groene versie, speciaal voor de gecombineerde huid, bevat extra klei die de poriën op milde wijze reinigt. En absorbeert niet alleen talg, maar ook vuil en bacteriën. Ideaal voor mensen met een gecombineerde, onrustige huid (vet voorhoofd en droge wangen).

Gebruik de Konjac spons elke dag voor een optimale gezichtsreiniging (voor het hele gezicht en de ogen!): het verwijdert dode huidcellen en schilfers zonder de huid te beschadigen.

Credits: Skincare Boulevard

Cryo Facials van Líkami

Het ecologische schoonheidsmerk “Líkami“, opgericht door Marianne Priem, heeft een verzorgingslijn op basis van plantaardige ingrediënten en natuurlijke oliën. Dit helpt dat zelfs de meest gevoelige huid, de producten kan verdragen.

Maar naast schoonheidsproducten, vindt u er ook een groot aantal hoogwaardige schoonheidsmiddelen. Zoals de Cryo Facials. Deze koelen de huid zeer snel af en verhogen de doorbloeding van het gezicht. Daardoor worden meer voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd, waardoor zwellingen en ontstekingen afnemen.

Ook hier zijn wij alvast helemaal fan van! Jij ook?

Credits: Líkami

De “Super Duper Body” beauty sleutel

Je kent het vast wel: je gebruikt een tube crème, maar het allerlaatste komt er niet goed uit. Enorm vervelend en vooral niet gebruiksvriendelijk. Gelukkig heeft het Belgische merk “Super Duper Body” hier een oplossing voor gevonden! De “Easy Squeeze Tube Squeeze Key“. En draaien maar!

Deze roestvrijstalen sleutel helpt je elke keer opnieuw om elke laatste druppel uit je favoriete aluminium tube te knijpen. Het is waarschijnlijk zelfs de meest handige beauty tool om in te investeren. Want het is altijd herbruikbaar en 100% recycleerbaar!

Credits: Super Duper Body

Gua Sha van rozenkwarts

Sophie Trenteseaux, de Belgische onderneemster van MakeSenz, heeft de afgelopen jaren een reeks schoonheidsproducten in de industriële cosmeticasector gecreëerd. Deze producten worden gemaakt op basis van natuurlijke en biologische ingrediënten, met complexe productieprocessen die zeer weinig energie verbruiken. En dit alles op een milieuvriendelijke manier!

Onze favoriet is de Gua Sha gemaakt van rozenkwarts. Want deze steen symboliseert zelfliefde, vrede en innerlijke genezing. Het helpt om welzijn en rust te vinden.

Gua sha (wat letterlijk “schrapen” van “ziekten door gestagneerde energie”), is een oude medische behandeling die nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde. Deze techniek helpt spanningen te verlichten en vergemakkelijkt de lymfedrainage. De gifstoffen in het gezicht worden verwijderd, het huidweefsel krijgt zuurstof en de huid krijgt weer een heldere en stralende teint! Het gebruik ervan is dus volledige onmisbaar tijdens je Skincare Routine.

Credits: MakeSenz

Ben jij ook zo’n liefhebber van alles wat met huidverzorging te maken heeft? Dan kun je de hele maand april nog artikelen lezen rond “Natural Beauty“, huidverzorging voor mannen en nog veel meer! Volg ons via @Blogzine.be op Instagram om op de hoogte te blijven van al het nieuws.

Dit artikel werd geschreven door Cindy Van Dyck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen